• Xuzhou Xincheng Dist Taihang East Road Primary School 易胜博网站市新城区太行东路小学
The project land is wedge-shaped, wide in east while narrow in west, and the north-south width is approximately equal, near Taihang East Road in south, near Jing 13 in east, and in north and west is residential land.
 
Based on functional requirements, the various functions are clearly and rationally zoned, each block has different function. The general teaching building is divided into two units, both are in north-south layout. The comprehensive experimental building is located at the entrance side which makes very good control of the image of the entire school. The music and sports classrooms and lecture hall lay out in the block of main entrance on the eastern side, to reduce interference to ordinary classroom.
 
The stairs and link corridor at the main entrance of teaching building is the traffic core of the entire building. This interspersed volume brings to building an active factor, and adds to the fun of campus space.
 
In order to provide more activity spaces, reduce building density and increase greenery rate, the design places part of the auxiliary functions in the underground floors, and makes use of the roof of the restaurant as  extra-curricular activity venue. In the vertical direction it enriches the space levels of the entire campus.

项目用地呈楔形,东宽西窄,南北宽度大致相等。南侧临近太行东路,东侧临近经13路,北侧和西侧为住宅用地。
 
依据功能要求,将各个功能明确合理的分区,每个体块有不同的功能。普通教学楼分为两栋,均为南北向布置。综合实验办公楼位于入口一侧,对整个学校形象有很好的控制作用。音体教室和报告厅安排在主入口东侧体块中,减少对普通教室的干扰。
 
教学楼主入口的楼梯和连廊,是整个建筑的交通核心。这种体量的穿插给建筑带来了活跃的因子,给校园空间增添了情趣。
 
为了提供更多的活动场地,降低建筑密度,增加绿化率,本设计将部分辅助功能放在地下层,并且利用餐厅的屋顶作为课外活动场地。在垂直方向上丰富了整个校园的空间层次。

  • Xuzhou Jiangsu Pro
  • 2.98ha
  • 18400sqm
  • Concept & Construction Design
  • 2015